Home / STIRI / Grupare de traficanți de cerșetori în Franța, destructurată de DIICOT Craiova VIDEO

Grupare de traficanți de cerșetori în Franța, destructurată de DIICOT Craiova VIDEO

Procurorii DIICOT Craiova au efectuat, astăzi, percheziții pentru destructurarea unei grupări care ducea copii din România la cerșit și furat din buzunare în Franța.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat împreună cu autorităţile judiciare din Franţa un număr de 14 percheziții domiciliare (10 pe teritoriul României și 4 pe teritoriul Franței) în cadrul unei acţiuni comune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi furt calificat.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 membrii grupului  au racolat mai multe persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulți copii minori pe teritoriul Franței, unde aceştia erau exploataţi prin obligarea la practicarea cerşetoriei şi la furturi din buzunare.

S-a reţinut că activitatea infracţională s-a desfăşurat în principal în parcul de distracții Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franței (TGV) și în  zone foarte aglomerate (metrou, piețe publice etc.).

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii obţineau în anumite zile sume de bani de până la 7000 de euro.

Acţiunea a fost realizată împreună cu împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale, trei anchetatori francezi precum și ofițerul de legătură al Jandarmeriei Franceze la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *