Home / SISTEMUL JUDICIAR / Președintele Curții de Apel Craiova, Mihaela Cotora, cercetată disciplinar

Președintele Curții de Apel Craiova, Mihaela Cotora, cercetată disciplinar

Președintele Curții de Apel Craiova, Mihaela Cotora, este cercetată disciplinar de inspecția judiciară din cadrul CSM pentru că ar fi încercat să influențeze membrii comisiei de la concursul pentru funcții de conducere. 

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus exercitarea acţiunii disciplinare faţă de: Mihaela Elisabeta Cotora  preşedintele Curţii de Apel Craiova, Constantin Iriza – judecător la Curtea de Apel Craiova şi Corneliu Popescu preşedintele Tribunalului Mehedinţi. Cei trei sunt cercetați pentru abaterea disciplinară prevăzută de  art. 99 lit. l) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că judecătoarea Mihaela Elisabeta Cotora ”a manifestat interes în aflarea componenţei comisiei de examinare a concursului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor şi a întreprins demersuri succesive în vederea influenţării membrilor acesteia.”

Același act arată că judecătorii Constantin Iriza şi Corneliu Popescu, ”în considerarea relaţiilor de subordonare faţă de preşedintele Curţii de Apel Craiova şi în scopul favorizării candidaţilor agreaţi de acesta, au intervenit în acest sens prin sugestionarea directă a membrilor comisiei de examinare.”

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorilor în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *