Home / PROCESE / Curtea de Apel Craiova a formulat întrebare la CJUE cu privire la ajutorul de stat

Curtea de Apel Craiova a formulat întrebare la CJUE cu privire la ajutorul de stat

Curtea de Apel Craiova a formulat o întrebare preliminară în materia ajutorului de stat. Cererea instanței române a fost înregistrată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene: C-556/15, Fondul Proprietatea.

Potrivit încheierii din 13 octombrie 2015 a Curții de Apel Craova, textul trimiterii preliminare este următorul:

”Art. 107 TFUE trebuie interpretat în sensul că participarea Societăţii COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA la capitalul social al societăţii de proiect HIDRO TARNIŢA SA ce are ca obiect constituirea şi operarea HIDROCENTRALEI TARNIŢA-LĂPUŞTEŞTI reprezintă ajutor de stat pentru producătorii de energie eoliană şi fotovoltaică în condiţiile în care scopul declarat al proiectului este acela de a asigura condiţiile optime pentru instalarea unei puteri mai mari în centralele care produc aceste tipuri de energie, respectiv: (i) este o măsură finanţată de stat sau prin intermediul resurselor de stat; (ii) are caracter selectiv şi (iii) poate afecta schimburile comerciale între statele membre.

În cazul unui răspuns afirmativ, acest ajutor de stat era supus notificării prevăzut de art. 108 alin. 3 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *